Radio televizija Trstenik
Obrazovanje

Počeli završni ispiti za osnovce

Za oko 65.000 učenika koji su ove godine završili osmi razred danas počelo  polaganje završnog ispita.  Završni ispit polaže se u 522 od 1.260 škola, kako je odlučila Republička upisna komisija iz bezbednosnih razloga zbog mogućih dojava o bombam,a đaci  su startovali rešavanjem testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova uložilo ogroman trud da 522 školska objekta, u kojima đaci do srede polažu završne ispite, budu obezbeđeni zbog mogućih dojava o bombama.

 Istakao je da postoje jasno definisane procedure i da su pripremljene sve varijante da ta tri dana proteknu regularno.

Osmaci  su prvog dana polagali test iz maternjeg jezika.

Đaci će u utorak polagati test iz matematike, a u sredu kombinovani test koji obuhvata pitanja iz oblasti istorije, geografije, fiizike, hemije i biologije.Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole biće objavljenoi već 1. jula, dok će konačni rezultati biti objavljeni 5. jula. Od 30. juna do 6. jula planirano je da se liste želja popunjavaju elektronskim putem, za one koji to planiraju da urade u školi, rezervisani su termini 6. i 7. jula. Zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće objavljeni 13. jula.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije