Radio televizija Trstenik
Zabava

Na obali Zapadne Morave održano tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe

Centralni događaj ovogodišnje manifestacije ,,Trstenik na Moravi 2022.“, takmičenje u kuvanju riblje čorbe i ove godine okupio je brojne  zaljubljenike u Moravu i samu manifestaciju. Kao i prethodnih godina  oko  organizacije  čorbijade i svih ostalih pratećih programa pobrinula se turistička organizacija našeg grada. Pored trsteničana, učesnici manifestacije i samog takmičenja pristiglisu su i iz drugih krajeva Srbije.

Troclana komisija koja je sacinjena od vrhunskih majstora kulinarstva i ove godine je imala težak i nezahvalan zadatak da oceni najukusnije takmičarske čorbe.

Po prvi put ove godine na ovoj manifestaciji članovi Aerokluba „Trstenik i njihovi prijatelji odlućili su da građanima našeg grada poklone jedan nesvakidašnji specijalitet bika na ražnju.

Deo manifestacije, osim dobrog druženja, bilo je i proglašenje najbolje pripremljenih ribljih čorbi .Pobedničkim ekipama uručene su diplome i prigodne robne  nagrade. Ovogodišnja tmosfera i broj prijavljnih ekipa  govore, da je sama čorbijada turistička atrakcija po kojoj je  naš kraj odavno nadaleko čuven I prepoznatljiv, rame uz rame sa najpoznatijim kulinarskim manifestacijama u Srbiji.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije