Radio televizija Trstenik
Ekonomija

Rasadničari na EXPO Rusija- Srbija 2022

U okviru šestog beogradskog poslovnog foruma , koji traje od 7 do 9. Septembra, u hotelu Metropol palas  održan medjunarodni privredni sajam Expo Rusija Srbija na kome je predstavljena ponuda Rasinskog okruga . Ovu prezentaciju iniciralo je Udruženje rasadničara Srbije a uvodničar na okruglom stolu, koji je ovimpovodom organizovan bio je Gerasim Atansković, predstavnik Udruženja rasadničara Srbije i Rasinskog okruga.

Poljoprivrednu proizvodnju Rasinskog okruga koji su mogli da vide prisutni posetioci, kao i gledaoci u direktnom prenosu  kroz slike i tabele prezentovao je  direktor Poljoprivrednos tručne službe Kruševac, Radomir Bušatović.

O primeni IT tehnologije u poljoprivredi govorio je AlEksej Koslov šef odelejnaj za razvoj ERP. A o iskustvima u poslovanju sa firmama iz ruske federacije govorili su privrednici i poljopivrednici.

Dragan Smiljković iz “Vino kalema“ govorio je o povećanju proizvodnje koja je sada preko 500 000 litara vina i rakije.

Dragan Miladinović iz firme Euroduo kalem iz Lazarevca, govorio je o kalemarskoj proizvodnji, o voćnim i loznim sadnicama.

U ime organizatora prisutnima se zahvalio Geraasim Atansković ispred udruženja rasadničara i proizvodjača rasinskog okruga.

Na štandovima mini sajma bili su izloženi proizvodi a bila je organizovana i degustacija vina i rakije .

Prezentaciji je prisustvovala direktorka sajma Svetlana Anatoljevna Zabelina .

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije