Radio televizija Trstenik
Obrazovanje

Kurs ruskog jezika na Narodnom univerzitetu

U okviru medjunarodnog projekta pod pokroviteljstvom Fonda Gorčakov  i u saradnji sa Narodnim univerzitetom i Udruženjem Ksenija iz Čačka  počelo je  kurs ruskog jezika na Narodnom univeritetu u Trsteniku.Povodom otvaranja kursa ruskog jezika na Narodnom univerzitetu u Trsteniku , predstavnike ruskog doma i ruske ambasade primio je direktor Narodnog univerziteta Danilo Vuković, gde je razgovarano o projektu koji je pokrenut u pet gradova Srbije, medju kojima je i Trstenik. Cilj ovog kursa je učenje još jednog slovenskog jezika koji je sličan našem, pa samim tim i veoma blizak.

 Udruženje Ksenija iz Čačka zaslužno je za vraćanje ruskog jezika u izučavanje na ovim prostorima , gde su starije generacije  učile ovaj jezik  u osnovnim i srednjim školama  do devedesetih godina prošlog veka.

Kurs ruskog jezika naišao je na interesovanje naših sugradjana  koji su pored jezika došli da na otvorenom času čuju nešto i obogatoj  istoriji ove zemlje kao i o modernoj Rusiji.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije