Radio televizija Trstenik
Društvo

In memoriam

Profesor doktor, Radmila Milentijević, preminula je 20. septembra u Njujorku. Rodjena je 31. 10 . 1931. godine u Azanji. Doktorirala je 1970. godine na Univezitetu Kolubija u SAD. Bila je profesor na Gradskom koledžu u Njujorku, gde je predavala savremenu evropsku istoriju. Bila je ministarka bez portfelja  1992. u Vladi Savezne Republike Jugoslavije  u vreme Milana Panića. A u Vladi Srbije koju je vodio Mirko Marjanović bila je minstar informisanja.

Patrijarh srpski Irinej , odlikovao ju je 27. Oktobra 2015. Godine u Azanji ordenom Svetog Save drugog stepena, kao velikom dobrotvoru  Svete Saborne i Apostolske Crkve.Kao donator, obezbedila je sredstva za podizanje spomenika Kneginji Milici u Trsteniku. Skulptura, rad vajara Dragoljuba Dimitrijevića je svečano otkrivena 17. januara 2016. godine.

Iza sebe je ostavila mnogo. A poslednje na čemu je radila je da se posmrtni ostaci Pupina prenesu u njegovu domovinu Srbiju.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije