Radio televizija Trstenik
Društvo

107 godina od podviga Rake Ljutovca

Svečani skup ispred spomen obeležja Radivoju Raki  Ljutovcu zapoceo himnom “Bože pravde“ u izvodjenju učenica Osnovne škole “Živadin Apostolović“ sa nastavnicom Radicom Radičević, započelo je obeležavanje 107-e godišnjice  od podviga koji je Raku Ljutovca upisao u istoriju svetskog vojnog vazduhoplovstva , kao prvog čoveka koji je artiljerijskom vatrom sa zemlje, oborio neprijateljski avion. Minutom ćutanja okupljeni gradjani odali su počast slavnom artiljercu,a onda su prisutne delegacije položile vence i cveće, pre svih članovi porodice Rake Ljutovca, a potom delegacija 250 Raketne brigade vojske Srbije iz kasarne u Kragujevcu, zatim predsednica opštine Milena Turk i njen pomoćnik Marina Radenković, kao i  predstavnici Saveza boraca.

Sećanje na  Raku Ljutovca ispričao je Nikola Spirić, a potom se skupu obratila i predsednica opštine Milena  Turk.

O podvigu Rake Ljutovca govorio je i Miodrag Nedeljković, predsednik Saveza boraca.

U okviru kulturno umetničkog programa nastupili su učenici OŠ Ž.A: Vuk Bogićević I Nikolija Rasinac koji su kazivali stihove pesama “Nizamski rastanak” I “Za slobodu zemlje ove”, a pomen Raki Ljutovcu vršio je sveštenik trsteničke crkve Sveta Trojica Miroljub Simeunović..

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije