Radio televizija Trstenik
Obrazovanje

Obeležen dan Osnovne škole “Dobrica Ćosić“

Osnovna škola “Dobrica Ćosić“ u Velikoj Drenovi 25. oktobar slavi kao dan škole. Ove godine je svečanom priredbom u Domu kulture obeleženo i 209 godina postojanja i uspešnog rada ove škole, koja je ne samo najstarija škola u trsteničkom kraju, već je jedna i od najstarijih osnovnih škola u Srbiji.

   Dva veka i jednu deceniju duga je tradicija školstva, obrazovanja i vaspitanja dece kojom se danas OŠ “Dobrica Ćosić“ iz Velike Drenove ponosi kao i generacijama učenika koje su prošle kroz ovu školu koja i dalje vrednuje znanje kao nemerljiv i važan kapital društva.

   v.d. direktora  ove škole, Dragana Pantić istakla je značaj obrazovanja danas i to da je ovo jedinstvena škola u zemlji u kojoj su učili jedan patrijarh ( German) i jedan predsednik države Jugoslavije ( Dobrica  Ćosić).

    Brojni gosti iz javnog, kulturnog i političkog života Opštine Trstenik čestitali su Dan škole i uživali u prelepom programu koji su za ovu priliku pripremili učenici i nastavnici.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije