Radio televizija Trstenik
Ekonomija

Delegacija Azerbejdžana u poseti Trsteniku

Predstavnici Instituta za poljoprivredu Republike Azerbejdžan posetili su juče Opštinu Trstenik i proizvodne kapacitete preduzeća „Grof of Milutovac“ i ovom prilikom razgovarali o mogućnostima za proširenje sada već uspešne saradnje dve zemlje. Ova poseta za našu opštinu jako je značajna u cilju jačanja saradnje naše opštine sa Republikom Azerbejdžan i plasman poljoprivrednih proizvoda, pre svega lozno – sadnog materijala u ovu zemlju, istakao je predsednik SO Trstenik Gerasim Atanasković.

Direktor Instituta za poljoprivredu Republike Azerbejdžan Elmar Alahverdijev izrazio je veliko zadovoljstvo gostoprimstvom i razgovorima u našoj opštini i istakao odličnu sardnju sa Miloradom pantićem, vlasnikom preduzeća „Grof of Milutovac“.

Direktor Instituta za poljoprivredu je dodao da je Azerbejdžan  kao zemlja veoma zainteresovan za semenske proizvode, ne samo kukuruza nego i lucerke i soje, zatim za sadni materijal, preparate za zaštitu bilja, kao i voće i povrće a jedan od važnih azerbejdžansko -srpskih projekta koji je sada u prvoj fazi realizacije jeste izgradnja doradnog semenskog centra u Azerbejdžanu,.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije