Radio televizija Trstenik
Društvo Ekonomija

Trstenički poljoprivrednici posetili sajam u Solunu

Poljoprivrednici iz više trstničkih sela, posetili su u organizaciji opštine Trstenik, tokom višednevnog boravka u Grčkoj , niz znamenitih mesta i sajam stočarstva Zootehnia , koji se od 1999 godine odžava  u Solunu svake druge godine a ovo je 12 sajam po redu , jer 2021 zbog epidemije korone nije održan. Sajam u Solunu spada u atraktivne sajmove, jer pored izložbe mehanizacije , tu se može videti izložba domaćih životinja , a najposećenije su izložbe konja, kao i izložbe kućnih ljubimaca.  Tu su i izložbe pratećeg programa  u poljoprivredi kao i opreradi poljoprivrednih proizvoda.

Neki od posetilaca sajma su  veliki odgajivači. A iako je trstenički kraj poznat po povrtarskoj proizvodnji uvek je lepo videti  druge proizvode i preispitati svoje opredljenje i ulaganja.

U okviru programa putovanja grupa je obišla smo srpsko vojničko groblje Zejtinlik i pokoonili se senima predaka, a potom su na red došle i znamenitosti Sokluna , kao i crkva Svetog Dimitrija, sveca zaštitnika Soluna. Poljoprivrednici su sa ovog putovanja vratili puni lepih utisaka  koje  Grčka kao zemlja puna znamenitosti pruža.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije