Radio televizija Trstenik
Obrazovanje

“Pažljivko“ na opštinskom nivou

U Većnici NU  održano opštinsko takmičenje za predškolce  „Pažljivkova smotra“ koje je Agencija za bezbednost saobraćaja realizovala u saradnji sa opštinskim Savetom za bezbednost saobraćaja. Smotri su prisustvovali i pripadnici Policijske uprave opštine  Trstenik , predstavnici PU Biseri i predsednica opštine Trstenik Milena Turk.

Agencija za bezbednost saobraćaja prepoznaje decu kao posebno ugroženu kategoriju učesnika u saobraćaju, pre svega zbog njihovih ograničenih fizičkih, psihičkih i kognitivnih sposobnosti.

Upravo iz tog razloga, Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa lokalnim samoupravama, ulaže posebne napore u pronalaženju interaktivnih vidova učenja koji će omogućiti deci da steknu bezbedne stavove i ponašanja učestvovanja u saobraćaju,istaiču u opštinskom Savetu za bezbednost saobraćaja 

 Opštinskom takmičenju predškolaca u okviru “Pažljivkove  smotre “, pored samih  takmičara , prisustvovali  su i pripadnici Policijske uprave opštine  Trstenik i predsednica opštine Trstenik Milena Turk koja je ovom prilikom pozdravila male takmičare i poželela im dobre rezultate i uspeh .

 Na opštinskom  nivou takmičenja  za predškolce  svoje znanje okušale su četiri ekipe ,čiji su predstavnici imali malo treme ,ali i puno osnovnog  znanja o saobraćaju. .

 Opštinsko takmičenje u okviru Pažljivkove smotre biće održano i na nivou prvog i drugog razreda ,nakon čega će sve pobedničke ekipe svoje znanje pokazati na predstojećem regionalnom takmičenju.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije