Radio televizija Trstenik
Kultura

Veče sa Mirjanom Bobić Mojsilović

U trsteničkom Domu kulture održano muzičko – poetsko veče “Obećao si mi”sa jednom od naših najpoznatijih spisateljica Mirjanom Bobić Mojsilović.

U duhovitoj i poetičnoj, na trenutke melanholičnoj atmosferi, Bobić Mojsilović predstavila je svoja iskustva, životna i ljubavna, kako recitovanjem njenih pjesama iz zbirke pesama “Obećao si mi“ , tako i kroz razgovor i obraćanje publici.

U razgovoru sa nama istakla je da knjiga  i dalje najbolji i najkreativniji način da popravimo vlastite živote, bilo da li ih samo čitamo ili ih pišemo i da će lepa reč spasiti svet .

Govorila je i o važnosti poezije. „Doskoro nisam ni bila svesna da poezija igra veoma važnu ulogu u mojim knjigama i u pozorišnim komadima. Kad ne znaju da kažu nešto važno, moji junaci vrlo često posegnu za poezijom.Uvek sam smatrala da je poezija vrhunska umetnost, jer pesnik ponekad u jednoj jedinoj strofi može da kaže ono za šta je proznom piscu potrebno oko dve stotine strana“, rekla je Mirjana Bobić Mojsilović, a potom premijerno izrecitovala svoju pesmu „Sjaj u travi“.

 Muzičko poetsko veče bilo je poklon   grada i Narodnog univerziteta  povodom  nedavno obeleženog praznika žena  , Osmog marta  .

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije