Radio televizija Trstenik
Društvo

Danas slavimo Mladence, veliki pravoslavni praznik i Krsnu slavu RTV Trstenik

Radio televizija Trstenik je u prisustvu zaposlenih i rukovodstva firme, proslavila svoju krsnu slavu Mladence.

Praznik 40 mučenika sevastijskih, u narodu poznat kao Mladenci krsna je slava Radio televizije Trstenik.Tim povodom u crkvi Svete Trojice u Trsteniku u duhu praznika obavljen je obred sečenja slavskog kolača, koji je u prisustvu zaposlenih u našoj medijskoj kući vršio protojerej Miroljub Simeunović , svešetnik u Crkvi Svete Trojice.

Ovogodišnji kolačar bila je Gordana Knićanin, dugogodišnja novinarka iz čijih ruku je kolač za narednu godinu preuzeo snimatelj u našoj medijskoj kućui , Vladimir Petrović. Mladenac se mnogo slavi u našem narodu , slave ga kao krsnu slavu, a slave ga i svi mladi bračni parovi. Pravoslavna crkva ga praznuje u znak sećanja na 40 mučenika Sevastiljskih.

Ove godine RTV Trstenik ima i jednog jubilarca, naša koleginica Sanja Stanojević obeležava 20 godina rada u našoj medijskoj kući i tim povodom pripala joj je novčana nagrada za dugogodišnju vernost ovom kolektivu.

22. Mart je i dan firme RTV Trstenik. Na taj dan je 1995. godine počelo postavljanje predajnika na Petkovici a dva dana potom 24. marta pušten je i probni signal Televizije Trstenik sa ove lokacije. 2005 godine, tadašnje Javno preduzeće Radio i televizija Trstenik prihvatilo  je ovaj dan kao dan firme i svoju krsnu slavu , koju slavi već punih 18 godina. Radio televizija Trstenik ove godine obeležava i 28 godina postojanja i rada. A u septembru ove godine navršava se 29 godina od dobijanja prve dozvole za emitovanje televizijskog programa.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije