Radio televizija Trstenik
Ekonomija

Ministar Vučević u PPT Namenska

Potpredesеdnik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je fabriku „PPT Namenska“ AD, gde je u razgovorima sa rukovodstvom ove fabrike najavio nova ulaganja u odbrambenu industriju naše zemlje.

Nakon radnog sastanka sa rukovodstvom fabrike “PPT Namenska“ AD na čelu sa generalnom direktorkom Anđelkom Atanasković, predsednicom Opštine, Milenom Turk i predsednikom SO Trstenik Gerasimom Atanaskovićem, ministar odbrane i potpredsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je proizvodne pogone ove fabrike. Ministar Vučević je ovim prilikom najavio da 100 miliona evra ide direktno za nove tehnologije fabrika, za opreme, alate, pogone, hale u namenskoj industriji, a 270 miliona evra namenjeno je za modernizaciju naoružanja i vojne opreme za Vojsku Srbije i naglasio da je fabrika “PPT Namenska” AD stub razvoja vojne industrije naše zemlje jer je ova kompanija takodje i važan faktor u Opštini Trstenik jer zapošljava veliki broj ljudi.

eneralna direktorka fabrike “PPT Namenska” AD Anđelka Atanasković se zahvalila ministru Vučeviću na poseti i istakla da je podrška resornog ministarstva kao i cele Vlade Srbije od izuzetnog značaj za dalji razvoj i napredak ove fabrike u realizaciji budućih projekata.

Predsednica Opštine Trstenik, Milena Turk, naglasila je da lokalna samouprava ima jako dobru saradnju sa svim ministarstvima Vlade Republike Srbije, tako da će ova poseta ministra Vučevica u mnogme značiti za dalji razvoj kako vojne industrije, tako i same Opštine Trstenik.

Tokom posete “PPT Namenska” u Trsteniku prema rečima ministra Vučevića ova fabrika predstavlja, dobar primer preduzeća koje sopstvenim znanjem, entuzijazmom i kapacitetima, uz pomoć državnog rukovodstva, danas posluje sa pozitivnim bilansom i uspešno se održava na domaćem i svetskom tržištu, uprkos brojnim izazovima sa kojima se svakodnevno susreću.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije