Radio televizija Trstenik
Kultura

Godišnji koncert Kud-a PPT

U prepunoj Sali Doma kulture članovi KUD-a “Prva petoletka” održali su tradicionalni godišnji koncert.Pored domaćina, u program su nastupili i gosti, Kulturno-umetnička društva “Tradicija-sitan vez” i “Zapis” i odsek za tradicionalno pevanje muzičke škole kornelije Stanković.

Kud ,, Prva Petoletka,,  ove godine obeležava 78 godina postojanja i rada . Kroz samo drustvo do sada prošlo je više od 8000 šlanova . Godišnji koncert je trenutak kada se sumiraju rezultati rada , a  članovi  KUD -a iz prethdonog  perioda  sa ponosom  posebno ističu svoje učešće na festivalu ,, Svima na radost ,,  karnevalu u V. Banji , medjunarodnom festivalu folklora u Turskoj, zatim opštinskim  manifestacijama, kao i  organizaciju smotre veterana  ,, Dok Morava tiho teče ,, I još mnogo  drugih nastupa u zemlji I inostranstvu . Ono što je publika mogla videti na sceni tokom godišnjeg koncerta , nastalo je zahvaljujuci velikom trudu i zalaganju članova drustva i koreografa .U želji da se oduže  pojedinim članovima i onima koji su  pomagali društvo svih ovih godina društvo na  koncertu su  podeljene zahvalnice .

Pored domaćina, u program su nastupili i gosti, Kulturno-umetnička društva “Tradicija-sitan vez” i “Zapis”i  odsek za tradicionalno pevanje  Muzičke skole “Kornelije Stanković“ iz Trstenika.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije