Radio televizija Trstenik
Ekonomija

Otvorena prva deonica Moravskog koridora od Pojata do Makrešana u dužini od 16,9 kilometara

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio deonice Moravskog koridora od Pojata do Makrešana. Predsednik Vučić izjavio je  da će za nešto manje od godinu i po dana Srbija dobiti najmoderniji evropski autoput koji će podići bezbednost saobraćaja.

Ta saobraćajnica povezaće sve veće gradove centralne Srbije gde živi više od pola miliona ljudi: Čačak, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Kruševac, Stalać i Ćićevac. Takođe, Moravski koridor će trajno rešiti pitanje poplava, pošto će biti regulisani tokovi reka u ovom delu Srbije, a pre svega Južne i Zapadne Morave. Autoput se gradi za maksimalnu dozvoljenu brzinu od 130 kilometara na čas, a imaće 11 petlji, 71 most, 23 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 31 propust.

Vučić je rekao da je ovaj autoput jako bitan, jer će obezbediti dolazak novih investitora.

– Mnogo para, i svima je to najvažnije da se izvuku kamioni iz centra Kruševca, a nije to najvažnije. Najvažnije je širenje industrijskih zona, dolazak novih investitora, jer neće da dođe nijedan investitor bez autoputa. Ovaj autoput je širok 30 metara, širi od svih drugih u Srbiji – istakao je predsednik i dodaje:

– Ovo jeste srce Srbije, ceo Rasinski okrug, dobar deo Raškog okruga. Pola miliona ljudi samo živi na ovom koridoru, Kruševac, Čačak, Kraljevo, Banja, svi će biti povezani sa Beogradom, sa Nišom, ali i sa Zapadnom Srbijom – istakao je predsednik.

Predstavnici grada Kruševca, Čačka i Kraljeva i delegacije opština Rasinskog okruga, susrele su se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na Moravskom koridoru.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije