Radio televizija Trstenik
Kultura

Takmičenje folklora

Ovog vikenda  u bioskopskoj Sali Doma Kulture održan republički festival dečijih folklornih ansambala Srbije na kome  je učestvovalo 19 kulturno-umetničkih društava Srbije. Organizatori manifestacije bili su Narodni univerzitet i Savez folklornih ansambala Srbije.

Republički festival dečijih folklornih ansambala Srbije  važi za jednu od najznačajnijih  takmičarskih  manifestacija u folkloru , kada je reč o  dečijim  ansamblima .  U  Trsteniku su se i ove godine predstavili najbolje rangirani sa međuokružnih  smotri , a u organizaciji festivala učestvovali su Narodni univerzitet i Savez folklornih ansambala Srbije.

Na samom otvaranju prisutne brojne goste pozdravila je predsednica opštine, Milena Turk.

 Trsteničku opštinu  , kao i Rasinski  okrug i ove godine predstavljao je  FA „Sveti Nikola“ društvo koje je i ove godine pod pokroviteljstvom opštine Trstenik i drugih javnih ustanova i firmi učestvovalo u organizaciji događaja .

Nakon 19 takmičarskih nastupa usledila je i dodela priznanja najboljima .Ove godine trstenički predstavnici dečiji ansambl FA Sveti Nikola osvojili su  treću zlatnu plaketu ,  drugo mesto pripalo je  KUD Valjarica Valjevo , dok je sveukupni  pobednik  Folklorno udruženje Malo Crniće iz   Malog Crnića . Najboljima su uručene robne I novčane nagrade .

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije