Radio televizija Trstenik
Sport

Turnir “Dačini drugari“

Na igralištu za male sportove OŠ “Miodrag Čajetinac Čajka” u Grabovcu od 1.do 4.juna biće održan drugi memorijalni turnir pod nazivom “Dačini drugari” u znak sećanja na našeg mladog sugrađanina Damjana Pavlovića.

Prošlo je nešto više od godinu dana od kada sa nama više nije Damjan Pavlović Dača, koji je nažalost izgubio višegodišnju bitku sa opakom bolešću. U znak sećanja na njegov dečaki lik i osmeh, njegova porodica i MZ Grabovac, uz veliku pomoć i podršku Opštine Trstenik, Sportskog saveza i brojnih donatora će od 1.do 4.juna na igralištu za male sportove OŠ „M.Č.Čajka“ u Grabovcu, baš gde je Dača najviše voleo da igra, organizovati drugi po redu memorijalni turnir pod nazivom „Dačini drugari“. Neutešna majka Ivana Pavlović naglašava da je porodica „najvažniju bitku izgubila“, ali da će se truditi da kroz volju i ljubav Dača sa svima nama živi na ovaj način i dodaje da baš na tom mestu, kraj njegove kuće, igraće drugari za njega i time ćemo ga zajedno čuvati u srcima zauvek.

Dačina smrt pogodila je mnoge naše sugrađane, a to se dirljivo pokazalo i u aprilu mesecu prošle godine, kada su njegovi drugari oslikali mural na zgradi osnovne škole u Grabovcu. Na njemu se sada nalazi Dača kakav je i bio u svom životu, uvek nasmejan i sa fudbalskom loptom.

Ovogodišnji turnir će okupiti 6 seniorskih ekipa i preko 30 u mlađim kategorijama, koje će se tokom 4 večeri boriti za vredne nagrade i priznanja, ali i igrati za Daču.  Vredne domaćice će tokom svih dana trajanja turnira postaviti slatke i slane štandove i na taj način dati svoj doprinos ovoj manifestacji.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije