Radio televizija Trstenik
Ekonomija

Pilot projekat za prikupljanje reciklažnog otpada

U saradnji sa operaterom Ekostar Pak , JKP Komstan Trstenik  pokrenulo je pilot projekat  razvoja primarne selekcije otpada u opštini Trstenik.  U prvoj fazi projekta  biće podeljano 1750   kanti u dve boje domaćinstvima u gradu i MZ Pejovac . Zajedno sa kantama za selekciju otpada , građani će dobiti i dodatna upustva za njihovu upotrebu.

Opština  Trstenik ovim pilot  pojektom  nastavlja dobru i  i veoma uspešnu dugogodišnju  saradnju sa nacionalnim operaterom Ekostar Pak ističe direktor JKP  Komstan nvodeći da će sam projekat u  trsteničkoj opštini biti sproveden kroz više faza .Direktorka Ekostar pakaBojana Perić,takođe je istakla kao ključnu,  saradnju lokalnih komunalnih preduzeća i nacionalnog operatera čime se postiže povećanje količina sekundarnih sirovina koje se prikupljaju, sortiraju i isporučuju reciklerima.

  Veliki broj građana spreman i izuzetno zainteresovan za razvrstavanje otpada u domaćinstvu.

 Vrednost ove investicije u postavku adekvatne infrastrukture neophodne za primarnu selekciju u ovoj prvoj fazi je oko 4,2 miliona dinara ,a nakon Trstenika  ovakav projekat u planu je da se sprovede i u drugim gradovima Srbije .

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije