Radio televizija Trstenik
Ekonomija

Pošumljavanje deponije

Zahvaljujući odličnoj saradnji lokalne samouprave sa Minisrtarstvom za zaštitu životne sredine u poslednje dve godine, u našoj opštini realizovani su brojni projekti u oblasti ekologije i očuvanja životne sredine. Nakon sredstava koja su od pomenutog ministarstva izdvojena za rekultivaciju gradske deponije, Opština Trstenik je dobila sredstva za pošumljavanje gradske deponije naglašava predsednica Opštine Trstenik, Milena Turk.

Projekat podizanja vetrozaštitnog pojasa na gradskoj deponiji prošao je na konkursu za pošumljavanje u ovoj godini, a novi drvored ublažćei negativan uticaj deponije na okolinu, doprineće smanjenju uticaja vetra na gradsku deponiju i unapredi javnu higijenu u lokalnoj zajednici, ističe Danica Batoćanin, saradnik za zaštitu životne sredine.

Na deponiji u Osaonica zatvoreno i sanirano 65 odsto deponijskog prostora, dok je na preostalih 35 odsto, otvorena sanitarna kaseta za privremeno odlaganje otpada do izgradnje Regionalne deponije u Kraljevu kada će na postojećem mestu biti napravljena zelena površina, naglašava Milan Stojić, direktor JKSP “Komstan”.

Od ovog ministarstva naša opština je dobila finansijska sredstva u iznosu od 7 miliona i 100 hiljada dinara za zamenu kotlova na gas u osnovnim školama “Jovan Jovanović Zmaj” u Stopanji I “Ljubivoje Bajić” u Medveđi, napominje predsednica Milena Turk

Realizacijom ovog i sličnih projekata opština Trstenik nastavlja sa uzlaznim trendom u oblasti očuvanja životne sredine i kvaliteta života građana koji žive u njoj.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije