Radio televizija Trstenik
Obrazovanje

Dva predavanja za osnovce u Pejovcu

U osnovnoj školi Sveti Sava u Pejovcu održana su dva zanimljiva predavanja, na dve različite teme. Prva tema, Vrste nasilja i prevencija s akcentom na vršnjačko nasilje , održana je za učenike petog razreda, a predhodno je održano za osnovce u Popini. Inače ovo predavanje organizuje se u okviru projekta pod nazivom ‘’Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo, koje zajednički sprovode ova škola i policijska stanica u Trsteniku. Ovaj projekta će trajati do kraja školske godine a u prvom polugodištu projektom su obuhvaćeni djaci prvog i drugog razreda, kao I petog i šestog. Narednog polugodišta predavanja će biti organizovana za treči i četvrti , kao i šesti i osmi razred.

Gotovo istovremeno za učenike prvog i drugog razreda bilo je organizovano predavanje na temu zeštite od požara, zemljotresa i poplava, kao i drugih kriznih situacija a predavanje su održali pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice.Ovom predavnju je prisustvovalo preko 50 mališana, koji su naučili kada se poziva broj 193 i koja je uloga vatrogasno spasilačke jedinice u spašavanju ljudi ali i životinja u slučaju požara, poplava ili ruševina posle zemljotresa , a takodje i u sklučajevima teških saobraćajnih nesreća ili u zimskim uslovima, kada se spasavaju  zavejani u smetovima. Deca su zaista imala šta da vide i da čuju, pa je bilo mnogo pitanja i spremnih odgovora. Najveću pažnju mališani su pokazali  prilikom upoznavanja sa opremom koju koriste vatrogasci, kao i prilikom pokazne vežbe u školskom dvorištu gde je  demonstrirano gašenje požara.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije