Radio televizija Trstenik
Obrazovanje Projekti

210 godina škole u Drenovi

Osnovna škola ‘’Dobrica Ćosić’’ u Velikoj Drenovi, obeležila značajan dan u istoriji ne samo trsteničkog, već i srpskog školstva, 210 godina rada ove škole.

Povodom velikog jubileja 210 godina postojanja i rada osnovne škole u Velikoj Drenovi, održana je svečana sednica. Okupljene goste iz ministartva, školske uprave i lokalne samouprave , predstvanike škola I ustanova, pozdravila je direktorka škole, Dragana Pantić.

Povoodm velikog jubileja , radnicima ove škole uručene su jubilarne nagrade, za 35 godina nastavniku Draganu Radiću, koji je nekoliko godina bio i na funkciji direktora , zatim , profesorka hemije , Ljubinka Nešić za 30 godina, učiteljica Sladjana Živanović za 30 godina i Marija Vasiljević, pedagog za deset godina rada u ovoj osnovnoj školi.

 Gosti su obišli školsku zgradu koja je takodje medju najstarijima u opštini,a gradjena je 1934 godine. Takodje obišli su muzejsku postavku u prostorijama stare škole , koja se nalazi u crkvenom dvorištu , kao i bista patrijarha Gremana. Podom jubileja školu su posetili Dejan Savić savetnik za kulturu u kabineta predsednika republike za I Isidora Radić, kao I predstavnica MUPa Srbije, Zora Vujić. 

Velika školska priredba je održana  u Sali Doma kulture a počela je himnom škole. Skup je blagoslovio prota Milosav Egerić.

Prisutnim gostima i Velikodrenovcima, učenicima i njihovim roditeljima obratila se direktorka škole čestitajući im veliki jubilej, a potom je to učinila  i predsednica opštine , Milena Turk.

Sa pozorice Doma kulture u Velikoj Drenovi skup je pozdravila i pomoćnica ministarke prosvete, Jasmina Jovanović, inače poreklom iz ovog sela.

Publika je uživala u programu koji su povodom velikog jubileja škole pripremili učenici i nastavnici najstarije škole u našoj opštini koja je te davne 1813 godine bila jedna od prvih 40 osnovnih škola u Srbiji.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije