Radio televizija Trstenik
Društvo

Komemoracija Darku Smiljkoviću

Dana 4.novembra prestalo je da kuca plemenito i veliko srce našeg sugrađanina i prijatelja Darka Smiljkovića, velikog kulturnog radnika ,višedecenijskog člana i predsednika KUD-a “Prva petoletka”, dobitnika više desetina plaketa za ogroman doprinosu razvoju kulture ne samo naše opštine, već i čitave Srbije. Većnica Narodnog univerziteta bila je tesna da primi Darkovu porodicu, sve njegove prijatelje, saradnike, igrače koji su decenijama unazad uz njega stasavali I pronosili slavu Trstenika širom zemlje i sveta. Na komemorativnom skupu od Darka se prva oprostila njegova najbliža saradnica Snežana Miloradović, predsednica KUD “Prva petoletka”.

O najlepšim danima provedenim sa Darkom Smiljkovićem govorili su njegovi dugogodišnji učenici.

 Darka su se biranim rečima oprostili i članovi KUD “Abrašević” iz Kragujevca, čiji je on bio dugogodišnji član, kao i njegovi dragi prijatelji i komšije iz Grabovca.

Darko Smiljković je, pored organizacionog rada u upravi KUD-a, veliki doprinos dao i radeći sa mlađim i starijim ansamblom, koji  godinama i decenijama čuvaju i promovišu našu narodnu tradiciju i naš grad, Trstenik i to će biti zadatak i obaveza svih članova KUD “PPT” da čuvaju uspomenu na njegov lik i velika dela. Sahrana Darka Smiljkovića biće obavljena u utorak 7.novembra u 13 sati na groblju u Grabovcu.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije