Radio televizija Trstenik
Kultura

Izložba “Otvorenog ateljea“

Izložba dečjih i onih malo ozbiljnijih umetničkih radova starijih djaka koji su već u umetničkim školama ukrasili su zidove muzejske zbirke i pokazali sav talenat koji naša deca imaju, a pokazala su ga zahvaljujući radionici koju vodi Natalija Stošić.

U okviru projekta pod nazivom “Slavimo umetnost“ , Otvoreni atelje je sinoć u muzejskoj zbirci organizovao izložbu dečjih radova koji su nastali upravo u ovoj radionici. Prostor muzeja je bio tesan da primi sve zainetersovane koji su zaista u impozantnom broju došli na ovu izložbu koju je otvorila Jelena Vukčević, rukovodilac Muzejske zbirke Narodnog univerziteta, a o samoj izložbi govorila je Natalija  Stošić, profesorka umetnosti, koja je sa polaznicima radionica tokom proteklih godina organizovala niz radionica pa broj i nije bitan.

Mladi umetnici od kojih su neki tek osnovci, a neki kreću na umetničke škole dobili su priznanja za svoja prva izložena dela koja će krasiti muzejsku zbirku i narednih dana, pa posetioci mogu da uživaju u ovim dečjim radovima, od kojih neki u mnogome prevazileze uzrast svojih stvaraoca.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije