Radio televizija Trstenik
Kultura

7O godina trsteničke biblioteke

   Svečanom akademijom u Domu kulture, Narodna biblioteka „Jefimija“ obeležila 70 godina od osnivanja grdske biblioteke u Trsteniku. Uz prigodan program na ovoj svečanosti uručene i zahvalnice ustanovama i pojedincima za pomoć i podršku u svakodnevnom radu.

   Prva institucija kulture opštine Trstenik, Narodna biblioteka “Jefimija“, svečanom akademijom obeležila je sedamdeseti rodjendan gradske biblioteke. Pozdravnu reč uputio je domaćin, ugledni pesnik i direktor Narodne biblioteke Veroljub Vukašinović.

Istakavši značaj ove kulturne institucije, jubilej je čestitala predsednica opštine Trstenik Milena Turk. Ispred Ministarstva kulture, čestitke je uputila Danijela Vanušić, pomoćnica ministra za kulturno nasledje i digitalizaciju.

Čestitkama se pridružila i direktorka Narodne biblioteke Kruševac Snežana Nenezić.

   Na svečanosti je prikazan dokumentarni film „Sa imenom Jefimije“ u produkciji Radio Televizije Trstenik. U muzičkom delu programa nastupili su vokalni solista Miloš Radović i pijanista Aleksandar Radović. Na dečijem odeljenju priredjena je i dokumentarna izložba „ 70 GODINA TRSTENIČKE BIBLIOTEKE“

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije