Radio televizija Trstenik
Obrazovanje

Na maturu bez automobila

U Srbiji u saobraćaju svake godine život izgubi oko 100 mladih ljudi i biva povređeno oko 6.100 mladih osoba.Drugim rečima, u proseku, skoro svakog vikenda pogine dvoje mladih u saobraćajnim nezgodama i svakoga dana bude povređeno oko 17 mladih.U okviru kampanje „Na maturu bez automobila“, predstavici Agencije za bezbednost saobraćaja u saradnji sa savetom za bezbednost  saobraćaja oštine Trstenik ,organizovali su predavanje za maturante sve tri  trsteničke srednje, kojim su apelovali na maturante da za odlazak i povratak sa maturskih proslava ne koriste automobile u svojstvu vozača.

Kroz ovu edukativnu kampanju mladi mogu da se informišu o rizicima nebezbednog ponašanja u saobraćaju i načinima kako ih izbeći, a kako bi se uticalo na usvajanje pozitivnih stavova i smanjenje stradanja mladih u saobraćaju.Imajući u vidu ciljnu grupu koja je u fokusu ove kampanje, namera je  bila da se promovisanjem ispravnog ponašanja stvori novi obrazac ponašanja mladih ljudi, koji treba da dovede do smanjenja stradanja na putevima, posebno u periodu kada imamo pojačanu konzumaciju alkohola usled maturskih proslava istakao je Mladen Kovač iz Agencije za bezbednost saobraćaja .

Cilj je da se mladima ukaže na stanje bezbednosti mladih u saobraćaju i rizicima nebezbednog ponašanja u saobraćaju, a  trsteničkisrednjoškolci su imali priliku da čuju i ličnu priču osobe koja je preživela saobraćajnu nezgodu usled koje je zadobila teške telesne povrede i trajni invaliditet.

Tribinu  u Trsteniku ,  Agencija za bezbednost saobraćaja  organizovala je u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja opštiine Trstenik  .

Ove godine u realizaciju kampanje „Na maturu bez automobila“  učestvuje više od 60 lokalnih samouprava.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije