Radio televizija Trstenik
Obrazovanje

Dan otvorenih vrata u Gimnaziji

Tradicionalno, kao i svake godine u Gimnaziji “Vuk Kradzić” sa velikim uspehom održana je manifestacija “Dan otvorenih vrata” sa ciljem da se osmaci upoznaju sa prirodnim, drustvenim i IT smerom i načinom funkcionisanja ove obrazovne ustanove. Ovom prilikom profesori i učenici škole su se potrudili da budućim gimnazijalcima predstave mogućnosti koje pruža Gimnazija “Vuk Karadzić”, a srdačnu dobrodošlicu osmacima je poželeo direktor škole Aleksandar Srećković.

Upis u srednje škole može biti veoma stresan period. Budući srednjoškolci su na životnoj prekretnici, pa im je dobro došla svaka pomoć u odabiru pravog puta za sebe, a u izboru su im svakako pomogli sadašnji gimnazijalci, učenici drugog i trećeg razreda.

U pratnji profesora i učenika, osnovci su obišli kabinete i učionice, a kroz razgovor i prezentaciju budući srednjoškolci dobili su odgovore na konkretna pitanja i stekli utisak na koji način se odvija nastava u trsteničkoj gimnaziji. Kroz prezentaciju predstavljene su nastavne i vannastavne aktivnosti, postignuća učenika na raznim takmičenjima, kao i mogućnosti jačanja, unapređivanja i usavršavanja vlastitih znanja i veština tokom četvorogodišnjeg obrazovanja.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije