Radio televizija Trstenik
Društvo

Kolegijum zauzeo stav

Kolegijum Skupštine opštine Trstenik danas je predsednici Narodne skupštine Ani Brnabić dostavio stav vezan za zahtev opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srbije koji podrazumeva da Narodna skupština dvotrećinskom većinom usvoji ustavni zakon o izmenama ustavnog zakona za sprovođenje Ustava, kako bi se svi lokalni izbori održali u istom danu 2024. godine i to: ZAHTEV JE NEPRIHVATLJIV, NEUSTAVAN I NEZAKONIT.

U dopisu Ani Brnabić, koji je potpisao Mario Spasić, predsednik Skupštine opštine Trstenik, Kolegijum Skupštine opštine Trstenik napominje da su lokalni izbori u delu lokalnih samouprava regularno sprovedeni u decembru 2023. godine, nakon nekoliko meseci funkcionisanja privremenih organa, i to posle ustupka nadležnih organa prema opozicionim partijama (koje i nisu bile parlamentarne) da se izbori održe što pre.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije