Radio televizija Trstenik
Ekonomija

Potpisani ugovori sa strelcima

Lokalna samouprava je u budžetu za ovu godinu izdvojila značajna sredstva za sistem protivgradne zaštite na području Opštine Trstenik, kako bi strelci imali što bolje i optimalnije uslove za eventualno delovanje. Tim povodom predsednica Opštine Milena Turk, njen zamenik Dejan Rakovac i član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu Zoran Jakovljević uručili su 28 ugovora strelcima za njihovo angažovanje u periodu od 15.aprila do 15.oktobra i poželeli im što manje posla. Pored stimulisanja rada strelaca, lokalna samouprava će nastaviti da ulaže i  u modernizaciju sistema protivgradne zaštite, naglasila je predsednica Opštine Trstenik Milena Turk.

Protivgradni strelci su ovom prilikom izrazili zahvalnost lokalnoj samoupravi na pomoći i pažnji koju im ukazuju zbog jako važnog zadatka koji im je poveren.

Brzo reagovanje preduslov je za uspešno dejstvo što sami strelci već odavno znaju. Međutim, dejstvovanje na gradonosne oblake u potpunosti ne može da zaštiti voće i useve, pa se poljoprivrednicima savetuje postavljanje mreža i osiguranje zasada.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije