Radio televizija Trstenik
Društvo

Da se ne zaboravi

Pre tačno 25 godina se nad srpskim nebom nadvio crni oblak, koji je označio stradanje, tugu i bol za srpski narod. Zvuk sirena obeležio je početak NATO bombardovanja i stradanja ljudi. Zločin nad srpskim narodom, koji nikada ne sme da se zaboravi. U agresiji NATO alijanse koja je nazvana “Milosrdni anđeo” u ratnom vihoru na Kosovu I Metohiji stradalo je 10 boraca trsteničkog kraja. Tokom ratova 90-ih 16 vojnika I dvoje civila položili su svoje živote u odbrani otadžbine. Komemorativni skup u Trsteniku upravo je bila poruka da se naši heroji pamte I nikada ne budu zaboravljeni.

 Skupu se obratila predsednica Opštine Trstenik Milena Turk koja je istakla da je obaveza svih nas da dela naši heroja večno žive u našim srcima I da je obaveza svih nas da ih pamtimo I gajimo sećanja na njih.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka I socijalna pitanja Đorđe Todorov je naglasio da se Opština Trstenik među prvima u Srbiji pravedno odužuje svojim herojima, koji su braneći svoju zemlju dali ono najdragocenije svoje živote.

Jjedan od preživelih ratnika sa branika otadžbine, sa Košara, graničar i naš sugrađanin Nebojša Džamić, podsetio je prisutne na ratne strahote.  sink Džama

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije