Radio televizija Trstenik
Kultura

Pesnička prinošenja i nagrade

U okviru drugog dana 37.kulturno-duhovne manifestacije “Jefimijini dani“,  na sceni “Kaldrma“ u holu trsteničkog doma kulture održana je promocija časopisa “Ljubostinjska prinošenja“, koji sadrži pregled dešavanja na prethodnoj manifestaciji, čiji urednik je Dragiša Batoćanin.

Treću godinu zaredom organizovan je literarni temat za učenike srednjih škola Rasinskog okruga, koji su učestvovali na konkursu za dodelu nagrade “Ljubostinjski krin”, ističe Veroljub Vukašinović, direktor Narodne biblioteke “Jefimija”.

Slovo o nagradi “Ljubostinjski krin” kazivao je paroh ljubostinjski Danijel Stefanović, a nagrade najuspesnijim ucenicima ucesnicima konkursa urucio je Danilo Vukovic, predsednik organizcaaionog odbora manifestacije “Jefimijini dani” I direktor Narodnog uzniverziteta. Potom su pročitani nagradjeni stihovi.

U programu su učestvovali i recitatori Kulturnog centra Pečenjevce , kao i učenici OMŠ “Kornelije Stanković” iz Trstenika, a veče je vodio Dušan Jović, rukovodilac Centra za kulturnu Narodnog univerziteta.

Ovogodišnja 37.manifestacija “Jefimijini dani” završava se u porti manastira Ljubostinja, programom “Jefimiji u čast” na kojoj ce biti uručena nagrada “Jefimijin vez” uz pesnička prinošenja priznatih srpskih pesnika, a pohvalu Knezu Lazaru kazivaće glumica Jelica Kovačević.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije