Radio televizija Trstenik
Kultura Obrazovanje

Najava Svetosavske akademije

Povodom Dana Svetog Save održavaju se svečane priredbe u svim školama, a centralna svečanost održava se u Domu kulture. Nosilac celokupnog programa ove godine je Osnovna škola „Dobrica Ćosić“ iz Velike Drenove. Punu podrsku pruža im Narodni univerzitet Trstenik.

„Kao i svake godine, u prevečerje Svetog Save, organizuje se Svetosavska akademija koja ove godine nosi naziv Najdragoceniji biser. Po tradiciji, svake godine po jedna osnovna škola je domaćin celokupne Svetosavske akademije, a ove godine to je škola iz Velike Drenove. Akademija se održava u petak, 25.januara, u sali Doma kulture, sa početkom u 18 časova“, kaže Dušan Jović, rukovodilac Centra za kulturu Narodnog univerziteta Trstenik.

Pripremi Svetosavske akademije svake godine poklanja se puno pažnje i svaki put, na drugačiji način, odaje se počast velikom svetitelju i prosvetitelju. Ovog puta, posetioci će priču o životu i delu Svetog Save odgledati kroz bajku koju baka i deka prenose sadašnjim generacijama.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije