Radio televizija Trstenik
Ekonomija

Odlazak na Međunarodni sajam poljoprivrede u Izmir (Turska)

Osamdeset pet članova broji posada opštine Trstenik koja je otputovala na AGROEXPO 2019. Međunarodni poljoprivredni sajam koji se po 14. put održava u Turskoj u Izmiru, prestonici pokrajine Anadolija i trećem po veličini gradu ove zemlje sa preko 4 miliona stanovnika.

Prilikom polaska na šestodnevni put, predsednik SO Trstenik Gerasim Atanasković  izjavio je da opština Trstenik dugi niz godina organizuje studijska putovanja za poljoprivrednike, dobre domaćine i velike proizvođače. Prošle godine smo bili na Sajmu poljoprivrede u Sen Galenu u Švajcarskoj a sada idemo u Tursku i ovo će biti dobra prilika da naši ljudi vide nove tehnologije, dostignuća i nove tendencije u oblasti poljoprivredne proizvodnje, istakao je Atanasković.

U 15 hala na oko 337.000m2 izmirskog sajma prisutno će biti oko 950 izlagača iz 70 zemalja koji će pred oko 350.000 posetilaca izložiti najnovija dostignuća u svim oblastima poljoprivrede – mehanizacija, navodnjavanje, stočarstvo, djubriva, semena, proizvodnja voća i povrća… Ovaj sajam je vodeći u Turskoj a tendencija je da postane i jedan od vodećih poljoprivrednih sajmova u Evropi.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije