Radio televizija Trstenik
Društvo

Aleksandar Vučič u Vrnjačkoj Banji

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić posetio je Vrnjačku Banju  i tom prilikom obisao renoviranu zgradu Doma zdravlja „Dr Nikola Džamić“, čija je kompletna adaptacija u iznosu od milion evra finansirana iz sredstava budžeta Republike Srbije, preko Kancelarije za javna ulaganja. Predsednik Vučić se obratio vrnjčanima na Trgu kulture kod vodopada, čiju izgradnju je zajedno sa opštinom Vrnjačka Banja finansiralo i Ministarstvo turizma i telekomunikacija. Govoreći o Vrnjačkoj banji Vučić je podsetio da je država prethodnih godina mnogo novca uložila u ovu opštinu.

„Danas Vrnjačka banja divno izgleda, sve više je hotela, turistički kapaciteti su lepši i bolji. Vrnjačka banja danas bukvalno izgleda lepše od Baden Badena, i mnogih evropskih banja“, rekao je on obećavši da će država uložiti još mnogo novca u Vrnjačku banju. 

Međutim, ukazao je da je jedna loša vest koja dolazi iz Vrnjačke banje to da imamo sve manje dece koja se rađaju u toj opštini. „Što je standard viši ovde, direktno proporcionalno opada natalitet. Potrebno nam je više dece“, upozorava je Vučić. 

Dodao je da država ulaže u povećanje nataliteta sve više i ponovio da nema opstanka naše nacije ako ne promenimo taj trend. „Bez toga naš narod i zemlja neće imati budućnost“, naglasio je Vučić.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije