Radio televizija Trstenik
Društvo

Predsednik Vučić obišao Opštinu Trstenik

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je  u Trsteniku fabriku „PPT Petoletka doo“, koju su osnovali radnici, nakon stečaja privrednih društava nekadašnjeg giganta „Prve petoletke“.

On se obratio radnicima i preneo im tri ključne stvari za fabriku – da će im država pokloniti objekat u kojem prozivode, a koji trenutno zakupljuju, da će im zatim pomoći u nabavci nove opreme, kao i da će za 10 dana kod njega doći direktor ruskog „Kamaza“, što podrazumeva da će se povećati proizvodnja srpske fabrike.  Kako je rekao, država će za Petoletku izdvojiti dva miliona evra, na različite načine.

Zahvalio je radnicima na dočeku, ističući da pogon danas radi samo zato što su oni pokazali ogromnu hrabrost i ljubav prema fabrici, zato što su, nakon što je „Prva petoletka“, koja je zapošljavala više od 15.000 ljudi uništena i razorena, smogli hrabrosti i deo svog novca izdvojili i nastavili da rade.

Vučić je rekao da je, zahvaljujući podršci naroda i posle teških ekonomskih reformi, danas mogao da im kaže da će država pomoći za kupovinu same hale, i to ne kreditnim sredstvima, jer ima i biće obezbeđeno dovoljno novca.

„To je naša podrška daljem razvoju Trstenika i napretku Petoletke“, podvukao je predsednik. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ovom prilikom posetio je i Veliku Drenovu i Osnovnu školu Sveti Sava u Pejovcu.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije