Radio televizija Trstenik
Kultura

Osmomartovska izložba „Žene svom gradu“

Već 11 godina za redom povodom Međunarodnog praznika 8. marta Dana žena,u organizaciji Narodnog univerziteta i Kluba likovnih stvaralaca u Trsteniku ,članice ovog udruženja priredile su likovnu izložbu pod nazivom „Žene svome gradu“.

Izložbu je otvorila direktorka Narodnog univerziteta Svetlana Lazić, i čestitala praznik ženama likovnim umetnicama, koje su okupljene u ovom udruženju.
Dugogodišnja predsednica KLIS-a Nadica Lekić kazala je tim povodom da je ovo jedna od najradosnijih izložbi. Prva izložba priređena je zahvaljujući inicijativi grupe žena i pokojne Ljubice Živković pre 11 godina. Na ovoj izložbi svoje radove predstavilo je 12 likovnih umetnica.

U KLIS-u napominje Nadica Lekić ima 18 žena od 17 do 65 godina starosti i to je pravo mesto gde one mogu da se druže i slikaju. U programu su učestvovali članovi trsteničkog pozorišta Dušan Jović, Miloš Milošević Šika i Dragana Radojičić koji su kazivali stihove najlepše ljubanve poezije. Izložba je otvorena do 15. marta u Muzejskoj zbirci u Trsteniku.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije