Radio televizija Trstenik
Društvo

Održana 21.sednica SO Trstenik

Na redovnoj 21.oj sednici SO Trstenik,kojoj je predsedavao Gerasim Atanasković, predsednik lokalnog parlamementa, odbornici su usvojili obiman dnevni red od 33 tačke. Veći broj predloga dopune dnevnog reda predloženih od strane opozicione odborničke grupe Narodne stranke nisu dobile potrebnu većinu za razmatranje I odlučivanje. Nakon usvajanja dnevnog reda predstavnici opozicije su napustili skupštinsko zasedanje. – Statut opštine Trstenik kao I poslovnik o radu lokalnog parlamenta su najvažniji dokumenti za funkcionisanje I rad Skupštine, kazao je Gerasim Atanasković, predsednik SO Trstenik I rekao da je legitimno pravo opozicije da kritikuje vlast I da napušta rad sednice kao što su ovoga puta to učinili.   

Od važnijih tačaka dnevnog reda usvojen je predlog rebalansa poslovanja JKSP „Komstan“, kao i predlog odluke o gasifikaciji Opštine Trstenik.  – Gasifikacija je strateški projekat od vitalnog značaja za sve građane Opštine Trstenik i usvajanjem ove odluke polako ulazimo u fazu njene realizacije, istakao je predsednik Opštine Trstenik Aleksandar Ćirić i naglasio da će i ova godina u Opštini Trstenik biti u znaku velikih infrastrukturnih projekata, među kojima se svakako izdvajaju nastavak radova na izgradnji magistralnog vodovoda ka Počekovini, završetak izgradnje visećeg mosta i rekonstrukcija brojnih putnih pravaca na području Opštine Trstenik.

Od drugih važnih tačaka usvojen je Predlog odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta Opštine Trstenik za 2018.godinu, zatim plan Štaba za vanredne situacije za 2019.godinu, predlog Akcionog plana zapošljavanja opštine Trstenik za 2019.godinu, izveštaji o radu javnih ustanova i preduzeća za 2018.godinu, kao i niz drugih važnih pitanja, predloga i odluka.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije