Radio televizija Trstenik
Društvo

Podrška Vučiću

Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Trsteniku daje punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i najoštrije osuđuje nasilnički i vandalski upad pristalica Vuka Jeremića,Boška Obradovića i Đilasa u prostorije RTS-a.

Napad na državnu televiziju, na novinare i zaposlene u javnom medisjkom servisu je napad na državu i normalna i pristojna Srbija to neće tolerisati. Jasno je da ovde nema govora o građanskim protestima, da su u pitanju politički organizovana okupljanja na čelu sa Boškom Obradovićem, koji se deklarisao i nametnuo kao vođa.

Reč je o čoveku koji je navikao da u institucije upada sa balkona, da u Parlament ulazi uz pomoć ambasada a žene udara. Jasno je pokazao da je nasilje jedini program koji poznaje, demoliranjem prostorija RTS-a, vređanjem novinara, psovanjem policajaca koji su nastojali da rade svoj posao i održe red i mir. Boško Obradović je poručio da želi da preuzme ulogu glavnog urednika, daželi da uspostavi kontrolu medija i zavede diktaturu. Postavljamo pitanje da li je slučajno to što su protesti eskalirali danas ,kada obeležavamo godišnjicu pogroma Srba sa Kosova i Metohije , kada treba da se sećamo žrtava i prognanih sa prostora naše južne pojkrajine. Postavljamo pitanje da li je slučajnost to što se dešavanjima u Srbiji najviše raduju Tači i Haradinaj ,koji su i najavili nasilno rušenje predesednika Aleksandara Vučića na ulicama, scenario koji se upravo odvija u Beogradu.

U odsustvu programa i politike pripadnici prethodnih režima nasilno, na ulici, pokušavaju da preuzmu vlast, da za sebe ponovo obezbede privilegije koje su izgubili i ostvare svoje lične interese. Nema tu novih lica, svi su od ranije poznati politici, njihove mandate su obeležile malverzacije i afere i građani dobro pamte zatvorene fabrike, nagomilane dugove i milionske iznose na računima tajkuna. U trenutku kada se u Srbiji donosi Zakon o poreklu imovine, sigurno je da pripadnici prethodnih režima strahuju za svoj imetak i pokazuju nervozu jer će se utvrditi ko je na koji način stekao imovinu i da li su zloupotrebili položaje i funkcije na kojima su se nalazili.

Poručujemo im da je Srbija uređena ,demokratska država sa uspostavljenom vladavinom prava i da se na vlast dolazi na izborima, demokratskim putem. Svi mogu mirnim putem da izraze svoje nezadovoljstvo, ali nipošto nasilnim ponašanjem, rušenjem i neredima. Građani su pokazali da neće tolerisati teror manjine nad većinom i da punu podršku pružaju Aeksandru Vučiću i politici Srpske napredne stranke. Na izborima su jasno pokazali da žele Srbiju koja ide putem napretka, novih investicija i da politika koju vodi predsednik Vučić nema alternativu.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije