Radio televizija Trstenik
Društvo Obrazovanje

Počinje upis prvaka

U prvi razred osnovne škole upisuje se svako dete koje do početka školske godine ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina sto znaci, učenici rođeni u periodu od 01.03.2012. do 28.02.2013. godine.

Dete starosti od šest do šest i po godina upisuje se u prvi razred nakon provere spremnosti za polazak u školu. Proveru spremnosti deteta vrši psiholog škole primenom standardnih postupaka i instrumenata, preporučenih od nadležnog zavoda, odnosno ovlašćene stručne organizacije. Ovom prilikom škola može da preporuci upis deteta u prvi razred ili odlaganje polaska deteta u školu za godinu dana, uz nastavak pohađanja pripremnog predškolskog programa. Škola je dužna da upiše svako dete sa područja škole.

Nakon završenog obaveznog predškolskog obrazovanja roditelji su dužni da školi dostave potvrdu o uspešno završenom predškolskom programu za svoje dete.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije