Radio televizija Trstenik
Kultura

Radovan Mića Trnavac, prijem u Opštini Trstenik

Značajno ime savremenog srpskog slikarstva- Radovan Mića Trnavac, priređuje samostalnu izložbu slika u galeriji Likovni salon u Trsteniku, pod nazivom „Juče, danas, sutra“. Tim povodom upriličen je prijem kod zamenika predsednika Opštine Trstenik Ljubiše Markovića.Ovom prijemu prisustvovali su Danilo Vuković, urednik likovnog programa Centra za kulturu Narodnog univerziteta Trstenik i istaknuti umetnik Miroljub Filipović.   

Na prijemu je bilo reči o značaju kulture i umetnosti kao jedne od najvažnijih referenci društva, naroda države. Zamenik predsednika opštine gospodin Ljubiša Marković izrazio je zadovoljstvo zbog važnog kulturnog dogadjaja u našem gradu – izložbe slika Miće Trnavca i izjavio da lokalna samouprava prepoznaje važnost kulture kao i da sve više ulaže u njen razvoj.

Autor izložbe se zahvalio na prijemu i izrazio veliko zadovoljstvo što izlaže u Trsteniku, s obzirom na to da je ovo njegov rodni kraj. Posle medjunarodne umetničke karijere (rad u Americi 35 godina), ponovo je u svojoj zemlji koju voli i poštuje.

Novinar: Darko Đurđević

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije