Radio televizija Trstenik
Društvo

U Milutovcu održana druga „Gulašijada“

Inicijativom mladih iz Milutovca po prvi put prošle godine u ovom naseljenom mestu održana je prva gastronomska manifestacija „Gulašijada“, a drugi put ove godine okupila je oko 50 ekipa sa šireg područja. Miris najkvalitetnijeg mesa i raznih začina širio se od ranih jutarnjih sati na veliko zadovoljstvo organizatora i meštana koji su uložili puno napora i sredstava u kvalitetnu pripremu ove manifestacije.

Majstori spremanja dobrog i ukusnog gulaša uživali su pored svojih kotlića, ne odajući tajne spremanja ovog specijaliteta.

Tokom dana naseljeno mesto Milutovac i takmičarske ekipe obišao je predsednik Skupštine Opštine Trstenik Gerasim Atanasković, koji je u razgovoru kazao da je cilj ovakvih manifestacija druženje i okupljanje velikog broja ljudi.

Najuspešnijim takmičarskim ekipama po završetku spremanja gulaša uručene su prigodne nagrade i priznanja, a sami organizatori su istakli da će se maksimalno potruditi da ova manifestacija postane zaštitni znak Milutovca i da će svojim kvalitetom u narednim godinama nadmašiti mnoge ovakve događaje u celoj Srbiji.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije