Radio televizija Trstenik
Društvo Ekonomija

Poplavljena sela u trsteničkoj opštini

Veliko nevreme koje je zahvatilo Trsteničku opštinu ugrozilo je brojna domaćinstva u selima. Izlile su se bujične reke i napravile veliku štetu na objektima, ali i u poljoprivrednoj proizvodnji.

Kiša koja je padala cele noći izazvala je velike poplave . Najaviše su stradala domaćinstva u naseljenom mestu Selište, gde je voda visine do jednog metra ulazila u kuće. Ovakvu poplavu meštani nisu doživeli dvadeset godina. Velike štete su pričinjene stambenim i pomoćnim objektiva, u velikom broju domaćinstava voda sе crpi motorima, a u pomoć su pritekli i  vatrogasci.

Poplavljena područja obišli su predsednik skupštine opštine Trstenik, Gerasim Atanasković i pomoćnik predsednik opštine Trstenik za poljoprivredu, Goran Čakaranović.

Pored objekata velika šteta je naneta poljoprivrednoj proizvodnji, stradali su plastenici ali i proizvodnja na otvorenom

Mnogi su odmah krenuli da vide u kakvom stanju su njive jer je poljoprivredna proizvodnja u punom jeku.

Poplavljeno  je i nekoliko domaćinstava u Velikoj Drenovi i Selištu gde se reka takodje izlila. Dodatni problem predstavlja kiša koja ne prestaje da pada.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije