Radio televizija Trstenik
Kultura

Promocija knjige priča „Peščani sat“

           U amfiteatru Srednje škole „Ušće“ u Trsteniku a u organizaciji Udruženja „Autogram“ održana je promocija prve knjige priča Amira el Hindawia pod nazivom „ Peščani sat“ sa podnaslovom „Priče iz azila“.

          Priče u knjizi „Peščani sat“, njih 37, čine kompaktnu celinu koju, kao vezivno tkivo, povezuje tematika, što je nagovešteno i samim podnaslovom. U većoj ili manjoj meri, ovi zapisi odnose se na azilante i uopšte izbeglištvo. To je, uostalom, globalni problem savremenog sveta i naše civilizacije. Sa tom problematikom suočena je i naša zemlja koja se našla na putu njihovog traganja za boljim i srećnijim životom. Ova tematika je malo zastupljena kod naših literarnih stvaralaca. Amir, medjutim nije prezao da se pozabavi ovom temom, utoliko pre što je i sam, u jednom delu svog života bio jedan od onih koji su iskusili svu muku, bedu i čemer izbeglištva, daleko od svoje kuće, svojih najmilijih. „Ja sam svaki svoj korak odbolovao“, kaže autor u zapisu „Oprosti Bebana, što je tata morao da ode“.

Teška je i turobna stvarnost oca koga daljina razdvaja od ćerke, dodaje izmedju ostalog recenzent knjige, profesor Božidar Adžić.

Amil el Hindawi je celokupan prihod od prodaje svoje prve knjige opredelio za humanitarne svrhe.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije