Radio televizija Trstenik
Ekonomija

PPT Namenska i TMO na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne tehnike „PARTNER 2019 „

Na Beogradskom sajmu otvoren 9. Medjunarodni sajam naoružanja i vojne tehnike „PARTNER 2019“. Pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Republike Srbije i suorganizacije Jugoimporta  SDPR, na oko 25.000 kvadrata izložbenog prostora predstavilo se 128 izlagača, 96 iz Srbije i 32 iz inostranstva.

Sajam je otvorio ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin istakavši značaj razvoja odbrambene industrije zemlje koja broji 13 000 radnika , a prošle godine je  zabeležila izvoz svojih proizvoda  u vrednosti od preko  500 miliona dolara .

Ovu medjunarodnu smotru naoružanja i vojne opreme posetio je predsednik Srbije – Aleksandar Vučić. Otvaranju sajma prisustvovali su i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Ovom prilikom svečano otkriven helikopter H 145M . Direktor Erbasa Bruno Evan, uručio ključ Aleksandru Vučiću, a on ga je predao načelniku Generalštaba Vojske Srbije.

 „Mi ćemo ove godine da imamo 350 do 400 miliona evra suficita. Znate šta sve mi možemo da kupimo? Ja sam srećan što sam video nekoliko stvari, na „Miloša“ ćemo da stavljamo novi vid getlinga, koji puca više od 300 puta u minutu. Imamo avio-bombe koje možemo u pokretu da navodimo. Odličan novi sistem „Tavnava“ koji proizvodi Jugoimport. Rade sve više na modernizaciji i na optici. Moraće još dodatno da se modernizuju, sve u svemu nisam nezadovoljan“, kazao je Vučić.

Svoj proizvodni program  uspešno je predstavilo  preduzeće PPT Namenska iz Trstenika sa partnerom TMO. Veliko interesovanje bilo je vezano za novine proizvodnog programa , minobacač i raketni bacač , a najviše simpatija osvojio je „Miloš“, samohodni  mini tenk.

Sajam će biti otvoren samo za poslovne posetioce, izuzev 28. juna, kada će i zainteresovani građani moći da pogledaju izloženo naoružanje i vojnu opremu.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije