Radio televizija Trstenik
Kultura

Izložba najboljih radova u okviru projekta “ Zavičajana kuća ”

U likovnom salonu  Doma kulture otvorena izložba najboljih radova , nastalih tokom niza održanih radionica ,  u okviru projekta “Zavičajna kuća “ . Nosilac projekta  je udruženje Centar u boji Trstenik  , a cilj je bio  razvoj intermedijalnih aktivnosti kod dece kroz kulturno nasleđe trsteničkog kraja  .  Projektom su obuhvaćena deca iz nekoliko osnovnih škola sa područja naše opštine , a sami radovi nastali su na brojnim radionicama.

-Ono što su deca uradila i predstavila na svojim radovima , nije prošlost iako liči na nju , nije ni u bojama prošlost i, onakvim kako mi zamišljamo boje prošlosti. To je prošlost sačuvana u ovom vremenu , kulturna identifikacija prikazana savremenim likovnim jezikom deteta , istakla je Radmila Nedeljković idejni tvorac projekta i udruženja Centar u boji.

Tokom otvaranja završne izložbe najboljih radova  , uručene su nagrade najuspešnijim učesnicima , a priređen je i kraći program u kome su učestvovovali mališani hora Cvetići predškolske ustanove Biseri . Projekat   „Zavičajana kuća “ podržali su  NU  Trstenik u  saradnji sa nekoliko osnovnih škola naše opštine .

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije