Radio televizija Trstenik
Društvo

Meštani Medveđe uređuju park u selu

Medveđanac Željko Račić ,koji se nakon dvadeset godina života u Čikagu , zajedno sa porodicom  vratio u Srbiju ,dajući time lep primer mnogima koji su otišli ili o tome tek razmišljaju , u  svom rodnom selu pokrenuo akciju uređenja parka i spomen obeležja posvećenog Stanojlu Vukojeviću i poginulima u drugom svetskom ratu .

Park i spomenik nalaze se preko puta Doma kulture u Medveđi , ali je zbog lošeg održavanja i nebrige tokom vremena obrasao travom , izgubivši tako svoju nekadašnju lepotu i  prvobitnu namenu .Željko Račić kaže da ovaj park pamti iz perioda svog detinjstva  i da je park bio omiljeno mesto okupljanja mladih ,pa je njegova namera bila da uređenjem , park ponovo dobije nekadašnji izgled. Za sada na ovom mestu očišćena su trava i korov , radi se i na uređenju staza , a u planu je i uređenje prostora za dečju igru.

Ljudi okupljeni oko Željkove priče složni su da je ovo  dobar način da se poboljša život na selu za sve generacije, jer ne može se uvek sve očekivati od drugih ili same države . Akciji su se  pored meštana  priključili i članovi mesne zajednice Medveđa  , koji  su uz pomoć opštine  obezbedili celokupnu neophodnu  mehanizaciju  za uređenje .

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije