Radio televizija Trstenik
Sport

Na omladinskom trgu završen turnir u basketu 3×3

Prekrasni ambijent omladinskog trga završne večeri tradicionalnog 9.-og po redu „Stritbol čelendža Trstenik 2019.“, privukao je veliki broj posetilaca, istinskih zaljubljenika u magičnu igru pod obručima. Finalno veče pod otvorenim nebom našeg grada, obeležile su odlučujuće utakmice u svim kategorijama, počev od najmlađih, pa do uzbudljivih seniorskih u kojima su svi uživali. Posebno su najmlađi pokazali veliku dramu u kojoj je najčešće odlučivao jedan koš ili jedan dobar potez. Seniorska konkurencija je izdvojila 2 najkvalitetnije ekipe na ovom turniru „AMS Union“ sastavljena od igrača iz Kraljeva I Trstenika i Kafe „Bioskop“ iz Trstenika, koje su se zasluženo našli u velikom finalu U finalnoj utakmici predvođeni nezaustavljivim Miljanom Radevićem u samom finipu utakmice koja je obilovala velikom dramom, neizvesnoću I borbenošću, ekipa AMS Union ostvarila je pobedu rezultatom 20:17 i sasvim zasluženo ponela naslov najboljeg i u njihove ruke je otišao pobednički pehar. Po završetku finalnih utakmica uručene su zahvlanice brojnim donatorima i prijateljima, koji su nesebično pomogli organizaciju ovogodišnjeg turnira. Zatim su čelnici lokalne samouprave uručili medalje, diplome, novčane nagrade i pehare najuspešnijim ekipama u svih 6 kategorija. Milan Stašević je jako zadovoljan osvojenim prvim mestom I igrom svoje ekipe u velikom finalu.

Prvo mesto u kategoriji veteran osvojila je najstarija ekipa na turniru popularno nazvani Oldtajmeri.

Ovaj turnir je već zasigurno postao pravi brend našeg grada i nadaleko priznat i cenjen širom u Srbije, a u prilog tome govori činjenica da svake godine sve više ekipa iz drugih gradova dolaze da uveličaju ovaj spektakl, istakao je Nenad Nedeljković, predsednik KK “PPT”.

Ovogodišnji turnir tokom sedam prelepih večeri, okupio je 36 ekipa u 6 kategorija, sa preko 160 učesnika, što je zaista jasan pokazatelj koliko je košarkaški sport popularan u našem gradu.  Svi učusnici su najveći pobednici ovog spektakla jer su dali punu podršku organizatorima SU Oldtajmeri, Košarkaškom klubu „Prva petoletka“, Sportskom centru I Kafe baru „Ts centar“, da ovaj spektakl i ove godine bude najlepši i najkvalitetniji sportski događaj u  gradu na Moravi.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije