Radio televizija Trstenik
Društvo

U Stopanji počela treća manifestacija „Pečenjijada 2019.“

U prestonici dobrog pečenja, Stopanji , već prvog dana manifestacije predefilovao je veliki broj posetilaca iz svih krajeva Srbije. Za svakog je bilo ponešto, a kafane su bile pune od ranog jutra. U prisustvu brojnih meštana Stopanje i susednih sela , kao i predstavnika lokalne vlasti ali i drugih gradova , manifestaciju je otvorio Aleksandar Ćirić, predsednik Opštine Trstenik.

Bila je ovo prilika i za uručenje zahvalnica  prijateljima i sponzorima manifestacije , kao i nagrada za najbolje i najukusnije praseće i jagnjeće pečenje. Zahvalnice i diplome uručio je zamenik predsednika opštine Trstenik Ljubiša Marković  .

Program svečanog otvaranja manifestacije obogaćen  je kraćim scenskim prikazom  o stopanjskim kafanama i čuvenim kafedžijama. Publika je uživala u igri, pesmi i nastupima kulturnoumetničkih društava našeg kraja , a  svečanost je završena u kasnim večernjim satima  uz trubače i vatromet .

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije