Radio televizija Trstenik
Društvo

Trsteničani obeležili Dan pešačenja

“ Dan pešačenja” ustanovljen  je  u cilju  podsticanja zdravih životnih navika i podizanja svesti građana o višestrukom značaju i pozitivnim efektima pešačenja.

„Trstenik se po treći put priključio obeležavanju manifestacije „Dan pešačenja“.   Organizatori  su bili članovi Planinarsko smučarsko drustvo „Ljukten“. Staza je  kao i prethodnih godina bila prilagođena svim učesnicima  i vodila je od osnovne škole“ Sveti Sava „U Trsteniku 2 do crkve u Čairima .

  U akciji je učestvovalo više od dvestotine  ljubitelja pešačenja, a posebno učešće uzele su dve škole iz trsteničke opštine Osnovna škola „ Sveti Sava” i „ Miodrag Čajetinac Čajka “ čiji su đaci u pratnji profesora činili većinu učesnika.

Inače, akciju „Dan pešačenja u Srbiji”, organizovali  su  planinarski klubovi širom naše zemlje pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije ,a akcija je podržana od Ministarstva omladine i sporta kao i od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije