Radio televizija Trstenik
Kultura

Одржана 46.смотра окружног такмичења села

Поред представника трстеничке општине МЗ Стопања, у такмичарском делу програма учествовале су варваринска месна заједница Обреж, крушевачка МЗ Јасика, МЗ Појате као представник општине Ћићевац и александровачка МЗ Доњи Ступањ.

Победник овогодишњег такмичења је село Доњи Ступањ из општине Александровац, а ова месна заједница, поред пехара, добила је на поклон и лцд телевизор. Одлуком жирија треће место поделили су Обреж и Појате, док су друго место, са само три бода мање од победника, поделиле Стопања и Јасика.

Финалној смотри Такмичења села Расинског округа присуствовао је председник Скупштине општине Трстеник Герасим Атанасковић, који је истакао да су овакве манифестације прилика да се оцене сви видови друштвеног живота и да је Расински округ један од развијених округа на територији Републике Србије.

Окружни жири оцењивао је такмичаре у пет области: образовање, култура, инфраструктура, рад из области екологије и организовање пољопривредне производње. Председник жирија Дејан Јовановић нагласио је да су чланови Комисије били позитивно изненађени изгледом Домова културе у свим месним заједницама које су учествовале у овогодишњем такмичењу села а Представник општине Трстеник у жирију Снежана Јанковић изјавила је да су чланови комисије имали тежак задатак јер су месне заједнице биле уједначене у свим такмичарским категоријама.

У ревијалном делу наступили су чланови КУД “Бошко Југовић” из Бошњана и Фолклорни ансамбл “Фрула” из Бруса, док је Удружење “Вилин дом” из Ћићевца одржало модну ревију.

Следећа Централна смотра Такмичења села Расинског округа биће одржана у Доњем Ступњу.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije