Radio televizija Trstenik
Obrazovanje

Mladi inovator Stefan Unić nosilac oktobarske nagrade Opštine Trstenik

Mladi inovator Stefan Unić studira mašinstvo na Visokoj tehničkoj mašinskoj školi strukovnih studija u Trsteniku. Trudi se da prati naučna istraživanja i razne sajmove širom sveta kako bi imao priliku da predstavi svoj rad. U finalu je prezentovano 15 radova, od kojih je Stefanova ideja osvojila vicešampionsku nagradu.

Prvu godinu studija proizvodnog mašinstva Stefan je krunisao nagradom. Njegovo interesovanje za orgonite, jednostavne uređaje koji štite od negativne energije i svakodnevnog zračenja, kao dobru poslovnu ideju prva je prepoznala profesorka organizacije poslovanja. Uveren u pozitivna energetska svojstva mešavine metala, kristala i smole, prvi orgonit Stefan je napravio u kućnim uslovima.

Kruna njegovih uspeha i rezultata pristigla je 15.oktobra kada je povodom Dana oslobodjenja Opstine Trstenik poneo najvise priznanje oktobarsku nagradu.

Zahvaljujući dedi Živanu, majstoru kovačkog zanata, metala za orgonite i dobrih saveta Stefanu nikada ne manjka. Uz podršku porodice i mentora Stefan se nada uspehu sa željom da njegova poslovna ideja uskoro preraste u preduzenički posao.

  •  

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije